Click for Λήμνος, Ελλάδα Forecast

Λήμνος - Lemnos

Ιστορία

Ιστορική Αναδρομή
Πένταθλο
Ήθη κι Έθιμα
  
 Φωτογραφίες

Αξιοθέατα (Sightseeing)
Χάρτης (Map of Lemnos)
 
 
Πληροφορίες
Διαμονή (Accommodation)
Συγκοινωνίες (Transport)
Χρήσιμα Τηλέφωνα
Σύλλογοι

 

Άη Στράτης - Agios Efstratios
Ιστορία
Ιστορική Αναδρομή
 
 
Φωτογραφίες
Αξιοθέατα (Sightseeing)
Χάρτης (Map)
 
Πληροφορίες
Διαμονή (Accommodation)
Συγκοινωνίες (Transport)
 
Επικοινωνία
Χρήσιμα Τηλέφωνα
Email
 

 Θέματα για τον Πολίτη :: Δελτία Τύπου Απριλίου 2012

 

24-04-2012

Πραγματοποιήθηκε χτες Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 η εκδήλωση «Τιμής και Μνήμης για τη Μάχη της Καλλίπολης» που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου, παρουσία της Πρέσβειρας της Αυστραλίας κας Jenny Bloomfield και με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νικόλαου Σηφουνάκη, ως Εκπροσώπου της Κυβέρνησης, του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας κ. Αντώνιου Τσαντηράκη, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Σάββα Βαρελτζή, της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου κας Αδαμαντίας Κοντέλλη, του Διοικητή της 88 Σ.ΔΙ. κ. Παναγιώτη Γκαρτζονίκα, του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου κ. Κωνσταντίνου Αδαμίδη, των Αντιδημάρχων Λήμνου Δημήτριου Μπουλώτη, Ευάγγελου Πλαφαφέλλη και Ευστράτιου Γκουγκούμη, εκπροσώπου της Λημνιακής Ομοσπονδίας της Αυστραλίας κ. Βασίλη Γεωργαντή, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, της τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς επίσης και του Προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λήμνου κ. Θεόδωρου Μπαβέα.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν, επίσης, τρεις Βουλευτές της Αυστραλίας ο κ. Allan Griffin Βουλευτής και Πρώην Ομοσπονδιακός Υπουργός Βετεράνων, ο κ. Lee Tarlamis Βουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής για τις Επιμνημόσυνες Εκδηλώσεις Λήμνο – Καλλίπολη, ο κ. John Pandazopoulos Βουλευτής και Πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού και πρώην Υπουργός Τουρισμού και Πολυπολιτισμικών Θεμάτων καθώς επίσης και ο κ. Jim Claven Ιστορικός σε στρατιωτικά θέματα και πρώην Ανώτατος Σύμβουλος σε θέματα Βετεράνων.

Το πρωί της Δευτέρας η Πρέσβης της Αυστραλίας επισκέφτηκε το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου, τον Αρχαιολογικό χώρο της Πολιόχνης καθώς και το Μνημείο Αυστραλών Πεσόντων στο λιμάνι του Μούδρου όπου μαζί με τους Αυστραλούς Βουλευτές κατάθεσαν στεφάνι ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη Δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λήμνου κ. Ιερόθεο και κατάθεση Στεφάνων στο Συμμαχικό Κοιμητήριο Μούδρου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην αίθουσα του 1ου Επαγγελματικού και Γενικού Λυκείου Μούδρου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς επισήμων, ακολούθησε ομιλία από την φιλόλογο - καθηγήτρια του Γενικού Λυκείου Μούδρου κα Μαρίας Παπαπαναγιώτου όπου παρουσίασε τα ιστορικά γεγονότα της Μάχης της Καλλίπολης ενώ έγινε μια σύντομη παρουσίαση της ερευνητικής εργασίας των μαθητών της Α’ τάξης του Γενικού Λυκείου Μούδρου με θέμα: «Συμμαχικό Νεκροταφείο του Μούδρου και η σημασία του Μούδρου στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο». Η εκδήλωση έκλεισε με την επίδοση αναμνηστικών δώρων στους επίσημους καλεσμένους.

Ταυτόχρονα στο χώρο πραγματοποιήθηκε φωτογραφική έκθεση με φωτογραφίες από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την Μάχη της Καλλίπολης από το αρχείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μούδρου καθώς και από το φωτογραφικό αρχείο του Αυστραλιανού Πολεμικού Μουσείου.

Το απόγευμα της Δευτέρας η Πρέσβης της Αυστραλίας επισκέφτηκε το Συμμαχικό Κοιμητήριο του Πορτιανού όπου μαζί με τους Αυστραλούς Βουλευτές κατάθεσαν στεφάνι, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο του Πορτιανού.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου

 

 

Αρχική Σελίδα

Αρχική Σελίδα

 
Επιστροφή

Επιστροφή

 
Εκτύπωση άρθρου

Εκτύπωση

 
Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων Λήμνου

Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων

 
Υγεία και Πρόληψη

Υγεία & Πρόληψη

 


Γεωπονική Επικαιρότητα

 
 Ράδιο Άλφα Ζωντανά!
 
Limnos Fm 100 ζωντανά!
 
ΣΥΖΕΥΞΙΣ
 
Ανάρτηση Αποφάσεων στο Διαδίκτυο
 

Λ. Δημοκρατίας,  Μύρινα Λήμνου,   81400, Ελλάδα || Τηλ. 2254351200,  Φαξ: 2254351260

Copyright © 2011, Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου